sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Elämäni tylsänä

Hei, nimeni on kelju S kojootti, entinen streitti.
(streitti = Straight Edge -ideologiaan hurahtanut tohvelisankari, joka ei juo viinaa eikä tee mitään muutakaan hauskaa) 

Näin voisi alkaa puheenvuoroni anonyymit streitit -järjestön kokouksessa jos sellainen olisi olemassa. Myönnän sen nyt avoimesti: kyllä, olen kieltäytynyt seitsemän vuotta viinasta. Viinan hylkiminen alkoi kohdallani varsin viattomasti. 
Ensimmäiset kännit, paha olo. Toiset kännit, yhä paha olo. Olin amatööri ja hyväuskoinen. "Juominen on typerää, älä juo". Nämä niin sanotut streitit olivat sympaattisia, eivät haisseet viinalta ja kuuntelivat menevää musiikkia. Heikko lapsenmieleni oli myyty.

Seitsemän vuotta. Onneksi olen yksi niistä, jotka ovat tulleet järkiinsä. En ole ylpeä siitä, että olen alhainen takinkääntäjä, vaan siitä etten ole enää ylimielinen paska. Palatakseni ongelmallisuuden tematiikkaan tipattoman tammikuun tiimoilta, toteankin että ihmisellä, jonka täytyy rajoittaa elämäänsä ulkopuolisilla määreillä, on pahoja ongelmia.

Ei se väärin ole jos ei tahdo juoda. Joku väittää selvistelyllä olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Vaikka maksani on yrittänyt ottaa minusta eroa jo useamman vuoden ajan, väitän että hallitulla juopottelulla on mielenterveyttä edistäviä vaikutuksia. Se on hauskempaa kuin juovien ihmisten arvostelu, oman egon pönkittäminen ja muunlainen päteminen oman pienuuden takia.  

Alkava Jurrikanalan mehupaasto on urani ensimmäinen virallinen juomatauko. Se tuntuu henkisesti jo nyt pidemmältä kuin seitsemän hairahduksen vuottani.

Oikeaoppiseen mehupaastoon ohjeistetaan valmistautumaan viikon verran kevyellä hedelmäpitoisella ruokavaliolla, liikunnalla ja kahvin sekä alkoholin välttämisellä. Me olemme valmistautuneet kahden päivän keskittyneellä juhlinnalla ja syömällä liikaa pitsaa. Voima olkoon kanssamme.

Xkelju S kojoottiX

Ei kommentteja: