torstai 6. maaliskuuta 2008

Pilkkuvirhe paholainen

Olen ylpeä teistä, rakkaat lukijamme. Jäitte kiinni. Mielestäni teidät pitäisi aateloida jurrisesta olotilastanne blogia lukiessanne. Humalaspäissäni nimittäin laskin tuossa taannoin, montako annosta kolmen litran viskipullo sisältää alkoholia (teksi 27.2.2008, juomalakko, päivä viisi). Pieleen meni kuin Jeesuksen pääsiäinen. Vastaus on ihan vitusti, mutta rajansa kaikella. Jurrissa laskeskelin vastauksen olevan 750 annosta. Kukaan teistä, sir Lukijamme, ei huomannut tuota alkoholista johtuvaa virhettä.

Juomalakko on tehnyt minulle ihmeitä, koska huomaan tuollaiset tyhjänpäiväiset virheet. Kuten viskipullolaskelmaan, niin myös juomattomiin päiviini on täytynyt lipsahtaa pahemman luokan pilkkuvirhe. Olen ollut nyt yksitoista päivää ilman alkoholia, ilman annoksen annosta tai tuopin tuoppia. Saako itkeä jos tahtoo? Mihin hukutan suruni, kun Tuoppi, uskollinen rakastajani pettää minua muiden kanssa? Yleensähän puhutaan juomattomista minuuteista, korkeitaa tunneista. Onneksi Kelju urhollisesti pitää tilastojamme yllä, ollen tuiterissa ja kykenemätön päivittämään virallista annoslakuriamme.

Käsi täristen vakavasta puutostilasta johtuen

H. Le Coq

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kyllä se siitä. Mikäs se oikea lopputulos sitten oli kun ei arvon kana viitsinyt sitä tuohon merkintään laittaa?

H. Le Coq kirjoitti...

Lopputulos on 75 annosta. Kai. 300cl (=3litraa) jaettuna 4cl (=1 alkoholiannos) = 75. Pilkkuvirhe siis. 750 tai 75, ei meillä lasketa.