perjantai 3. lokakuuta 2008

Minttukaakaon tekemisen vaikeus

Kuinka vaikeaa on tehdä onnistuneesti juoma, joka sisältää kolme ainesosaa?
Vastaus: yllättävän vaikeaa.

Minttukaakaon resepti

Ainesosat:
Minttuviinaa
Kaakaojauhetta
Maitoa

Vuosi sitten juhannuksena onnistuin tekemään minttukaakaon ilman maitoa. Kuka keksi lisätä juomaan, jonka nimessä on minttu ja kaakao, kolmannen ainesosan maidon? Kuten sanoattua, jurrikanalassa suosimme tiukkoja lantraussuhteita. Virheestä selvittiin säikähdyksellä, kun kukaan ei heti herättyään muistanut mitä ruskeaa mössöä sisältävistä mukeista on voitu nauttia.

Muutama kuukausi sitten eräs jurriystäväni käveli baariin. Hän tilasi minttukaakaon ja sai pelkän kaakaon. Onhan se hirmu vaikeaa baarimikon muistaa laittaa baarissa drinkeihin alkoholia. Kaverini käveli baariin, olisi voinut ajaa sieltä pois.

Kömmähdyksistä oppineena tein parisen viikkoa takaperin taktisen vedon. Varmistin itse, että minttuviinaa ja maitoa löytyy. Ja vieläpä oikeaa maitoa, laktoositonta tietenkin. Vihellellen lähdin kotoa ystäväni luokse alottelemaan. Lopputuloksen voit arvata. Sen illan join minttumaitoa.

Kaikkia kolmea ainesosaa rakastaen,
Minttukaakaon palvoja
H. Le Coq

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miks tää netin paras blogi on lopetettu?

Anonyymi kirjoitti...

hei rakas anonyymi. liikutuin kovasti kommentistasi. emme suinkaan ole lopettaneet, jurrikanojen juopottelutiet ovat vain kulkeneet pari hetkeä omia teitään. lupaan le coqin puolesta kunnostautua juopottelussa, heti kunhan löydämme blogimme salasanat jostain. ja kunhan itse palaan takaisin suomeen tai edes eurooppaan.

erikoisoluen rohkaisema, kelju S

H. Le Coq kirjoitti...

Heipä hei vaan minultakin rakkahin anonyymi.

On päässyt käymään niin, että Kelju pakeni maasta ja minä nössöydyin.

Lupaan itsenikin puolesta ryhdistäytyä, en ehkä niin useilla, mutta sitäkin laadukkaimmilla känni-illoilla.

Halpa viina -tuliaisia Keljulta odottaen ja rakkaudella,

H. Le Coque