lauantai 21. marraskuuta 2009

(Viina-)Aikuisen Ihmisen puheenvuoro

Hävyttömän selväpäinen hei sinulle toivottavasti holillisempi lukijamme.

Mennyt vuosi on mennyt ja blogi ei ole päivittynyt. Tämä on häpeällistä, ja lupaamme kärsiä kaikki rangaistukset terveellisistä elämäntavoistamme. Oma elämäni on kulunut voittopuolisesti henkisesti ja fyysisesti jossain ihan muualla kuin maissa tai Suomessa.

Lukijoidemme painostuksesta ja alkavasta dementiasta huolimatta päätin jatkaa jo miltei unohtunutta rakasta harrastustani; sivistynyttä tissuttelua. Vannoutuneimmat fanimme muistanevat varmaankin jokseenkin hyvin teoriani viina-aikuisuudesta.

Olen havainnut, että kehittelemäni asteikko kaipaa jatkumoa. Viina-aikuisuushan saavutetaan teoriani kohdassa 4: "vanhempien vittuilu juomatavoistasi", jolloin vanhemmat sen lisäksi että ovat tietoisia kultamussukkansa ryypiskelystä, myös hyväksyvät tämän rypemisen ja suhtautuvat krapulaiseen Tulevaisuuden Toivoon huumorilla. Jatkankin kohdasta 4. eteenpäin:

5. Sivistynyt tissuttelu

Enää lain mukaan aikuisen mutta henkisesti kolmivuotiaan jurrisankarin ei tarvitse todistella juopottelun hauskuutta itselleen tai vanhemmilleen. Tämän tajuamisen jälkeen iskee todellisuus: krapula ei ole hauskaa, rahoja ei ole kiva juoda ja sutinat ovat suurimmalta osin aika rumia ja tyhmiä. Monet teiniaikojen kantadiskot ja räkälät suljetaan, tilalle avataan luomuitupaikkoja tai Disc0ja, joissa liikkuvat vain Em0B0y91 ja Yessicah90.

Mitä siis tehdä? Sivistyneen tissuttelun pääsääntö: koti ilman alkoholia on teeskentelyä. Eli pidä kämpässä vähintään kolmea eri alkoholia, tai muuten hukka perii.


1. Olutta. Arkikäyttöön ja erityistapauksiin, kuten saunomisiin kalliolaisen kerrostalon ikkunallisessa ullakkosaunassa (näköala merelle asti).

2. Hyvää punaviiniä. Arkikäyttöön ja erityistapauksiin, kuten hyvän korvasienipastan kanssa, jonka joku muu kuin jurrikana itse on valmistanut. (aika nössöä)

3. Jotain terävää, kuten vaikka rommia. Arkikäyttöön ja erityistapauksiin, vaikka kiwi-soijavaniljajätski-punaherukka-rommi -pirtelöön, joka nautitaan riippumatossa erityisen vittumaisen perustiistain jälkeen.

Sivistynyt tissuttelu voi päättyä nössömäiseen nukahtamiseen toisen viinilasillisen puolivälissä, sivistyneeseen konttaamiseen sedulassa tai infernaalisiin jatkoihin krapulan kanssa. Hienoa aidossa (viina-)aikuisuudessa on se, että voi itse päättää milloin viinaa juo ja kuinka paljon. Nuoruuden pakkokännit ovat takanapäin, eikä baarista tarvitse aina lentää klassisella niska-perseotteella ulos.

Import-Lagerin turvin, rakasta ystäväänsä Eversti Sandelsia kaivaten,

kelju s kojootti

2 kommenttia:

H. Le Coq kirjoitti...

<3

Anonyymi kirjoitti...

oliks tä henna sun profiili